niedziela, 19 lutego 2012

breakfast #9

Mmmm! Nie ma to jak przepyszna żytnia ciabatta z samego rana. 

Potrzebujesz:
pełnoziarnistą ciabattę
4 plasterki cukinii
1 jajko
kilka pęczków roszponki
kilka kropel oliwy
przyprawa do grillowanych warzyw (u mnie Texas-Grill)

Zrób to tak:
Nastaw piekarnik na 170 C i włóż przekrojoną ciabattę. W tym czasie rozgrzej patelnię i skrop ja oliwą. Gdy oliwa się rozgrzeje podsmaż na niej obsypane przyprawą plasterki cukinii aż się zarumienią . Ściągnij z patelni i ułóż na połowie bułki. Pozostaw w piecu. Na tej samej patelni, na której smażyliśmy cukinię wbij jajko. Wyjmij bułki, na cukinii ułóż roszponkę, a następnie sadzone jajko. Przykryj drugą połówką i gotowe.
Smacznego!




whole wheat ciabatta with fried egg, fried zucchini in texas spice,lamb's lettuce


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz